Financiële begrippen over auto’s

0

Soms kom je begrippen tegen, waarvan het handig is om te weten wat het precies betekent. Stel dat je een autolening wil afsluiten, en dat je wil weten wat je auto waard is… in dat geval is het handig om het verschil te weten tussen de dagwaarde van een auto, de cataloguswaarde van een auto en de inruilwaarde van een auto, zodat je precies weet waar je het bedrag van je autolening op kunt baseren. Wordt je aangeraden om vóór het afsluiten van een autolening eerst een RDW kentekencheck uit te voeren? Dan is het wel handig dat je weet wat een RDW kentekencheck is. Hieronder bespreken we deze termen, zodat jij weet waar je mee te maken hebt!

Een autolening

Een autolening is een lening die afgesloten kan worden als je een auto wil aanschaffen. Veel mensen willen een auto aanschaffen, maar hebben hier op het moment dat ze de auto nodig hebben geen geld voor. Het kopen van een auto is tenslotte een behoorlijke investering. Bij een autolening leen je geld, specifiek voor het kopen van een auto. Deze lening betaal je later in afgesproken termijnen terug, waardoor je niet in één keer een klap geld kwijt bent.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van een auto, is de waarde die de auto op dit moment heeft. De dagwaarde van een auto wordt gebaseerd op verschillende gegevens, zoals de leeftijd van de auto, de accessoires die in de auto zitten en de kilometerstand van de auto. Het berekenen van de dagwaarde van een auto is bijvoorbeeld handig als je een autolening wil afsluiten. Zo weet je precies wat de auto op dit moment waard is en hoeveel geld je moet lenen om de auto te kunnen betalen.

Inruilwaarde auto

De inruilwaarde van een auto is iets anders dan de dagwaarde van een auto. De inruilwaarde van een auto ga je berekenen als je je auto kwijt wil, maar er wel een andere auto voor terug wilt hebben. De inruilwaarde van een auto is vaak lager dan de dagwaarde van een auto, omdat de garage waar je je auto inruilt ook een bedrag moet overhouden aan de ruil.

Cataloguswaarde auto

De cataloguswaarde van een auto is de prijs van de auto op het moment dat kentekenbewijs deel 1 net is afgegeven. De cataloguswaarde van een auto staat ook wel bekend als de nieuwwaarde van de auto. Het weten van de cataloguswaarde is handig als je een auto wil kopen die nog redelijk nieuw is of als je een auto wil leasen.

RDW kentekencheck

Een RDW kentekencheck is een gratis tool die op de website van het RDW uitgevoerd kan worden. Dit wordt gedaan op basis van de gegevens die het RDW in de loop der jaren over een voertuig heeft verzameld. Hierbij kan je denken aan het bouwjaar van de auto, de registratie van de auto en het aantal eigenaren dat een auto heeft gehad. Een RDW kentekencheck kan helpen bij het maken van de beslissing om een auto wél of niet te kopen. Als een RDW kentekencheck laat zien dat een auto als gestolen geregistreerd staat of dat de auto enorm veel eigenaren heeft gehad, dan weet je dat het verstandig is om de auto in kwestie niet te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vermogen van Frank Lammers

Vermogen van Frank Lammers, een veelzijdige acteur en regisseur uit Nederland, heeft aanzi…