Home Hypotheek

Hypotheek

Nieuwsgierig hoeveel u kunt lenen voor een woning? Voordat u op zoek gaat naar een huis moet u natuurlijk weten hoeveel uw maximale hypotheek is. De bank hoort iedere dag meerdere keren; “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?“ U kunt het antwoord op hoeveel hypotheek u kunt krijgen op het internet opzoeken waar u door middel van berekeningen op het internet een toenadering krijgt van hoeveel u kunt lenen. Het gaat hier om een schatting, aangezien factoren die bepalend zijn bijna dagelijks kunnen fluctureren. Het berekenen van uw hypotheek kunt u beter door een adviseur laten doen.

Helaas kloppen deze hypotheek rekenmodules niet met de realiteit. Een hypotheekadviseur kan afgestemd op uw persoonlijke financiële situatie exact berekenen welk bedrag aan hypotheek het meest bij u past. Het leenbedrag of de leensom dat aangeeft hoeveel u kunt lenen voor de woning is van meerdere factoren afhankelijk waardoor alleen de hypotheekadviseur het bedrag exact kan uitrekenen. De hypotheekadviseur kan uw financiële mogelijkheden in kaart brengen zodat er een duidelijk overzicht is van uw mogelijkheden met betrekking tot de hypotheek.

Als u samen met de hypotheekadviseur gaat kijken naar wat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen dan is het verstandiger om niet uit te gaan van het variabele inkomen van u of uw partner. U en uw partner zijn tweeverdieners? Neem dan geen maximale hypotheek voor het geval dat één van de twee inkomens wegvalt. Het is mogelijk dat u de lasten niet meer kunt afdragen met één inkomen. Alleen als er onderzoek is gedaan naar uw financiële situatie is een hypotheek afsluiten verantwoord. Kijk voor advies op de site van Kenkhuis & Gil hypotheekadviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *