Begin jij dit jaar met beleggen?

0

Op welke punten moet je letten als je komend jaar wil gaan beleggen? We leggen het je graag in dit artikel uit.

Risico’s en kansen

Een heel belangrijke op het gebied van risico’s en kansen is de verkiezingsuitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Vanaf 2017 is Donald J. Trump de president van de Verenigde Staten en dat heeft nogal wat teweeg gebracht. Om je een idee te geven: vlak nadat het nieuws naar buiten kwam, stortte de Amerikaanse beurs volledig in. Aandelen vielen in een diep dal.

Het was duidelijk dat recessie de eerste reactie op Trumps stappen in het Witte Huis was. Maar gelukkig herpakte de economie zich binnen 24 uur en biedt de verkiezing van Trump nu veel kansen. Want Trump is veel van plan. Zijn plannen om een enorme muur te bouwen zouden de aandelen van bouwbedrijven op de Mexicaans-Amerikaanse grens enorm kunnen laten stijgen.

Maar ja, dan moeten die plannen wel doorgaan… Het is dus goed om de Amerikaanse nieuwsdiensten te volgen om te bekijken waarin de kansen liggen. Wil je nederlandse aandelen volgen kijken op www.aandelen.nu.

Terrorisme

Een ander belangrijk punt van aandacht wordt gevormd door de dreiging van terrorisme uit het Midden-Oosten. De terroristische beweging ISIS blijft aanslagen plegen en dat doet veel voor de westerse wereld.

Aandelenkoersen reageren hier nog niet echt op, maar het kan wel gaan veranderen als de terrorismedreigingen toenemen. Ook zal er dan veel worden geïnvesteerd in defensie. Dit zijn geldstromen die voor beleggers interessant kunnen zijn.

Rusland

Rusland speelt de afgelopen tijd ook een belangrijke rol. Boze tongen bewegen dat we opnieuw in een Koude Oorlog verzeild zijn geraakt en dat de rol van Rusland alleen maar groter wordt. Vanuit dat oogpunt is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn met aandelen op Russische bodem en al helemaal met buitenlandse munten. De ontwikkelingen kunnen nu eenmaal alle kanten opvliegen en voor de aandelen en valuta geldt dus hetzelfde.

De belegger anno 2017

Wat voor de belegger anno 2017 heel erg belangrijk is, is om op de hoogte te blijven. De recentste ontwikkelingen volgen kan het eenvoudiger maken om verstandige keuzes te maken, maar met alle verrassingen die ons nog te wachten staan, kan het ook raadzaam zijn om aandelen en investeringen heel goed in de gaten te houden en op tijd te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vermogen van Frank Lammers

Vermogen van Frank Lammers, een veelzijdige acteur en regisseur uit Nederland, heeft aanzi…