F

Financiële Administratie

0

Als ondernemer bent u verplicht om uw financiële administratie bij te houden. Het maakt hierbij niet uit of u net bent begonnen als ondernemer, of een groot bedrijf bent. Het is belangrijk dat u zich aan de regels van de belastingdienst houdt.

Wanneer u net bent begonnen als ondernemer komt er een hoop op u af. Wat komt er allemaal kijken bij de financiële administratie; vraagt u zich af. Eigenlijk lijkt het best eenvoudig: alle gegevens die u digitaal of papier vastlegt, horen bij uw financiële administratie. Denk hierbij aan:

  • correspondentie
  • bankafschriften
  • uw eigen opgestelde facturen en ontvangen facturen
  • kassabonnen
  • uw agenda

Het is belangrijk dat u deze informatie 7 jaar bewaart.

Het kan zomaar zijn dat de belastingdienst op een dag bij u langskomt. U wilt er zeker van zijn dat u dan alle gegevens nog heeft. Meer tips zijn te lezen op 50Plusplein.

Financiële administratie uitbesteden

Wanneer u net begonnen bent als ondernemer doet u er goed aan om opzoek te gaan naar een boekhouder. Deze kan u voorzien in advies waar nodig en eventueel de gehele boekhouding van u overnemen. U bent tenslotte toch geen bedrijf begonnen om als boekhouder van uw eigen bedrijf aan de slag te gaan?

Met de boekhouder kunt u bespreken wat u van elkaar verwacht. Komt u met een schoenendoos met bonnetjes bij uw boekhouder langs en zegt u: “veel succes ermee!” Of levert u alles netjes op een overzichtelijke manier bij uw boekhouder in en heeft u alles al ingevoerd in een administratie programma?

Door zelf meer betrokken te zijn bij de boekhouding zult u deze ook steeds beter gaan begrijpen en beter weten hoe de financiële administratie binnen uw bedrijf ervoor staat. Hierdoor zult u beter kunnen inschatten uw bedrijf klaar is voor bijvoorbeeld een investering of (meer) personeel.

Bent u een startende ondernemer en zou u meer willen weten over de financiële administratie? Of bent u van plan om een bedrijf te starten en wilt u eerst weten wat hier allemaal bij komt kijken? Neem dan eens een kijkje op www.financieleadministratie.org. De website over al uw vragen over de financiële administratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Prijsplafond

Verzonnen tijdens de energiecrisis van 2022. Het prijsplafond betekent een maximum prijs v…