Succesvol leren online beleggen

0

Als beginnende belegger lijkt de wereld van beleggen een lastig begrip. De traditionele vorm van beleggen is het aangaan van een bepaalde belegging bij een bank. Echter biedt het internet tegenwoordig een ultieme uitkomst om beleggingen online te doen. Deze vorm van beleggen op internet wordt ook wel online beleggen genoemd. Aan de hand van een computer en internet verbinding bent u klaar om een online belegging aan te gaan. Met tal van tips over beleggen op het internet wordt leren beleggen op een eenvoudige manier geleerd en uitgelegd.

Wat is online beleggen

Waar vroeger beleggen alleen voor rijke zakenmannen was weggelegd, is met de komst van het internet online beleggen voor een ieder gemakkelijk geworden. U belegt online bij een van de vele beschikbare online brokers. Er is hierbij geen tussenkomst meer van een bank. Met een veelal startinleg van maar 100 euro, kan een ieder met interesse in beleggen dan ook een belegging aan de hand van zijn eigen vermogen aangaan. U kunt hiermee vertrouwd vanachter uw eigen computer in alle rust uw meest geschikte beleggingen uitzoeken. Online beleggen biedt dan ook veel voordelen t.o.v. het traditioneel beleggen.

Online beleggen in CFD’s populair

Het beleggen in CFD’s is een populaire vorm van online beleggen. Door middel van het beleggen via een CFD belegt u eenvoudig in aandelen, valuta’s (ook wel Forex genoemd), indexfondsen en grondstoffen. Een belegging via CFD doet start u vaak al vanaf een startinleg van 100 euro.

Bij CFD’s verdient u geld met uw belegging wanneer de koers stijgt of daalt aan de hand van uw inleg. De transactiekosten zijn bij CFD erg laag. U betaald bijvoorbeeld geen geld bij inleg, waardoor dit ook erg aantrekkelijk is bij een kortetermijn belegging. Verder biedt een CFD belegging bij de online brokers een hefboomconstructie. Via het beleggen in CFD kunt u met een hefboom uw potentiële waarde doen stijgen. Een voorbeeld hiervan is: U legt een bedrag van 100 euro in op een hefboom van 1:20. Uw inleg wordt aan de hand van dit voorbeeld vermenigvuldigd met 20. Uw waarde van de belegging stijgt dan ook 20 keer, zonder dat u risico loopt op meer verlies dan uw oorspronkelijke inleg.

Oefen eerst met beleggen

Heeft u interesse in beleggen maar bent u nog niet helemaal thuis in de beleggingswereld. Loop geen onnodig risico en oefen eerst via een gratis oefen-modus bij verschillende online brokers. U krijgt hierbij een fictief vermogen van 20000 euro toegekend, waarbij u op actuele koersen ‘zonder risico’ kunt beleggen. Zo krijgt u het beleggen binnen de kortste keren onder de knie. Wilt u vervolgens overstappen op beleggen met echt vermogen? Dan stapt u simpel over op een ‘echt geld’ account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening kan een handige manier zijn om een grote uitgave te financieren, z…